Everzym liquid pektinbontó 12g
Folyékony, tömény pektinbontó enzim
A préselés ideje alatt szabadon csorgó lé hozamának növelésére
A letisztulás idejének lerövidítésére úgy a mustokban mint a borokban
A szín kinyerésére a kék szőlőszemekből
A szűrési hozamok növelésére
Az aromák kivonására stb.
Műszaki jellemzők:
Az EVERZYM LIQUID egy cseppfolyós halmazállapotú tömény enzim-készítmény, mely azonnal vagy előzetesen felhígítva használható. Az EVERYZM LIQUID erős pektinbontó hatású, mely gyorsan lecsökkenti a must viszkozitását, ezzel segítve az elkülönítési folyamatokat, mint pl. a flotációt, szeparálást, stb.
Alkalmazás, használati utasítás:
Az EVERZYM LIQUID az oldódó és nem oldódó pektinekre egyaránt hat és ezért használata ajánlott:
A szabadon elfolyó fehér mustoknál, azonnal a lé elválasztás , vagy préselés után, a flotáció, szeparálás, szűrés, stb. gyorsítása érdekében
A fehér szőlőcefrénél, rövid érintkezési periódusban, a hideg maceráció alternatívájaként.
A kék szőlőcefrénél, a szín és aroma kivonásának, a letisztulásnak és a szűrhetőség kialakulásának felgyorsítása érdekében.
A fermentáció végén a bor letisztulásának gyorsítása, a derítőanyag dózisának csökkentése, a szűrhetőség javítása és a gyorsabb stabilizáció érdekében.
Az EVERZYM LIQUID-et tiszta tárolóban, lehetőleg klórmentes, hideg vízzel kell felhígítani. Az oldat, amennyiben helyesen tárolják néhány órán át stabil marad.
Adagolás: 0,5 - 3 g/hl (hektoliter)