Fehér- és kékszőlők enzimes kezelésére, musttisztításra, gyümölcscefrék pektinbontására.
Adagolás:
Fehér szőlők - pektintartalomtól függően 1-3g/q
Kékszőlők, színkinyerés fokozás 2-3g/q
Gyümölcscefrék 1-3g/q
Adagolás 1zacskó/100liter.
Nagyobb lényeredék. Jól préselhetővé teszi a szőlőt. Csökken a barnulási, öregedési hajlam, kisebb kénessav igény. Gyorsabb tisztulás, tömörebb üledék. Vörösboroknál több színanyag. A bor deríthetősége, szűrhetősége javul. Növeli a fajtajelleget. A gyüölcscefre erjeszthetőségét, feldolgozhatóságát alapvetően javítja.
Felhasználás 100x-os mennyiségű (1g/1dl) 15-25°C hőmérsékletű vízben felodani keverés mellett, majd adagoljuk a musthoz-cefréhez.Jól keverjük el. 8°C-fok feletti hőmérsékleten már jól dolgozik. A cefre kénessav-tartalma nem gátolja a működését. Hatóidő: 0,5-1 óra a hőmérséklettől függ. Mustderítés bentonittal a fenti hatóidő eltelte után.