A hagyományos félhosszú fajtához képest egyöntetűbb, jobb minőségű gyökeret fejleszt. Hosszú-félhosszú köztes típus, szépen kitelt, ék alakú, hófehér gyökértesttel. Fásodásra és pudvásodásra nem hajlamos. Lombozata erős, egészséges. Friss felhasználásra
Fajtajellemzők: A hagyományos félhosszú fajtához képest egyöntetűbb, jobb minőségű gyökeret fejleszt. Hosszú-félhosszú köztes típus, szépen kikelt ék alakú hófehér gyökértesttel. Fásodásra és pudvásodásra nem hajlamos. Lombozata erős, egészséges. Friss felhasználásra és tárolásra egyaránt termelhető.
Termesztési információk: szervestrágyázást ne végezzünk gyökérzöldségek termesztése előtt. A talajt már ősszel ássuk fel 30-40 cm mélyen és készítsük elő a tavaszi vetéshez.
Vetés: nagyon korán, amint rá lehet menni a talajra (márciusban) vethető 25-30 cm-es sortávra. Ideális csírázási hőmérséklet: +5°C.
Vetésmélység: csak sekélyen vessük, 1,5-2 cm mélyre, mivel apró a vetőmag. A petrezselyem nagyon lassan csírázik, kelése 3-4 hetet igényel. A magágy a kelés ideje alatt ha egyszer is kiszárad, odalesz a vetésünk, ezért a vetést kelésig tartsuk nedvesen. Kötött talajon a gyakran fellépő fellépő cserepesedés miatt a hajszálgyökerek elszakadhatnak és a már kikelt csíranövény elpusztulhat! Ezt kivédhetjük az egyidejűleg vetett sorjelző növények használatával (saláta, retek), melyek mentén kelés előtt is megkapálhatjuk a sorokat. Kelés után 3-4 leveles állapotban 5-6 cm-re egyeljük ki a töveket.
Betakarítás: friss fogyasztásra júliustól szedhető, tárolásra október-novemberben.